- Mer heder til Nordens mest prestisjefylte lederprogram

02. nov. 2017

Solstrandprogrammet har vært en ledestjerne i norsk og nordisk ledelsesutvikling siden 1953. I går kveld fikk det visjonære programmet nok en utmerkelse: juryens pris under utdeling av Konsulentprisen 2017. 


Medium_wide_konsulentprisen2017_jsenger-121

Fra venstre: Programdirektør for Solstrandprogrammet Hans Morten Skivik, Adm dir AFF Trond Søreide, Direktør for utvikling i AFF, Beate Karlsen og Salgsdirektør i AFF Liz Hellevig
Foto: Joakim S. Enger

Med årene har kravene til toppledere blitt tøffere og mer sammensatte. Ikke minst har en globalisert konkurransearena og kravene til digital forretningsforståelse økt voldsomt. Men noen grunnleggende dimensjoner er uforandret siden de visjonære professorene ved NHH startet opp på Solstrand, og det er behovet for egenrefleksjon, kvalifiserte samtalepartnere og lukkede diskusjonsfora.

Juryen uttalte at:


​Solstrandprogrammet ble startet for over 60 år siden og har vært fast inventar på Financial Times sine rankinger siste 10 årene. Programmet preges av innovasjon og er i stadig utvikling med hensikt å øke effekten av lederskap. Programmet har bidratt til å gi 1000-talls ledere i Norge en økt forståelse for det verdiskapende samspillet mellom mennesker i organisasjoner, samt økt effekt av eget lederskap både på individ og organisasjonsnivå. Et viktig grunnlag for programmet er møtet mellom forskning og utøvende ledelse, med målsetting om å være: «aktuell, realistisk og utfordrende». Ikke minst er dette en nasjonal møteplass. Vi er stolte av å kunne gi Juryens pris til: Solstrandprogrammet.


Administrerende direktør ved AFF Trond Søreide sier at dette var svært gledelig og en inspirasjon for oss i vårt arbeid med å videreutvikle programmet. Programmet ble etablert i 1953 av en fremsynt professor ved Norges Handelshøyskole, i en tid før begrepet lederutvikling var etablert. Siden da har vi drevet programmet på Solstrand, som kan tilby verdens beste rammebetingelser for å drive utviklingsprosesser. Vi har en stolt historie i ryggen, der en lang rekke av fremragende konsulenter har bidratt til utviklingen av programinnholdet. Men blikket vårt er rettet fremover, og på de virksomhetene som velger å investere i sine ledere. Deltakerne og de virksomhetene de representerer er vår viktigste ressurs. Sammen skal vi sikre at programmet opprettholder sin posisjon som et av verdens høyest rangerte åpne lederutviklingsprogram.

Fakta om Solstrandprogrammet:

Lederutviklingsprogram for erfarne ledere. Første program ble startet i 1953 av NHH professor Rolf Waaler. Over 3000 leder har gjennomført programmet. Programmet består av 4 samlinger og går over 15 måneder. Bygging av nettverk er en viktig del av programmet. Det gjennomføres årlige alumnisamlinger for tidligere deltakerne.

For mer informasjon: Liz.hellevig@aff.no, mobil 90542731

02. nov. 2017
Arkiv
Forrige

2018

Neste

Vis meg:

  • Nyheter
  • Kronikker
  • NHH Bulletin
  • Rapporter